Állatorvosi rendelő

Magas színvonalú állatorvosi ellátás és szakképzett személyzet.

Orvosaink és asszisztenseink nem csak a szükséges szakmai tudással és tapasztalattal rendelkeznek, hanem  a legújabb állatorvosi módszerek felkutatásával, megismerésével folyamatosan szakmai képzéseken vesznek részt. Célunk, hogy munkatársaink a lehető legmagasabb szakmai tudással segítsék az állatok gyógyítását vagy a betegségek megelőzését.

Teljes körű állatorvosi ellátás:

Állunk rendelkezésre minden állatorvosi probléma esetén, a kötelező és ajánlott oltások beadásától kezdve, a különböző betegségek diagnosztizálásán és gyógyításán át, egészen a speciális szemsebészeti beavatkozásokig. Folyamatos szűrővizsgálat programunk segíti a betegségek korai felismerését, ezzel megkönnyítve azok kezelését. Nézze meg a szolgáltatások oldalunkat, ahol mindenről részletes tájékoztatást adunk.

Szakterületek

A mindennapos állatorvosi feladatok mellett rendelőnk három speciális területen áll az állattartók rendelkezésére.
Dr. Fenyves Ildikó
A szemészeti betegségek diagnosztizálása, kezelése és a speciális műtéti eljárások területén alakított ki Magyarországon szinte egyedülálló szemészeti szakrendelést.
Dr. Paulina Anna
A bőrgyógyászati betegségek felismerésére és gyógyítására hozott létre egy kimagaslóan maga szintű bőrgyógyászati szakrendelést, valamint a kutya-epilepszia megismerésében és kezelésében végez úttörő munkát.

Diagnosztika

Az állatorvosi rendelőnkben működő vizsgálati protokoll, az alapos fizikális vizsgálat mellett, a szükséges diagnosztikai műszerek használatával segíti a precíz munkát. A rendelő modern eszközökkel és modern képalkotó berendezésekkel van felszerelve.

Műtétek

Az újonnan kialakított műtőnk és a szakképzett személyzet lehetővé teszi a szükséges műtéti beavatkozások biztonságos elvégzését. Legyen szó sürgős beavatkozásról vagy előre tervezett állatorvosi műtétről, a feltételek adottak arra, hogy a legmagasabb szintű ellátást biztosítsuk.

Az állatorvosi rendelő:

A Klapka Állategészségügyi Központ létrehozásának gondolata 2002 őszén született meg, majd a tervezés és kivitelezés után, 2003. február 1-jén nyílt meg. Nevét az utcáról kapta, melyben található.

Célunk, hogy a kisállat-gyógyászat valamennyi területét lefedjük munkánkkal, a diagnosztikától a terápián át, a rehabilitációig. Ennek érdekében munkatársainkat folyamatosan továbbképezzük. Különleges esetekben az adott szakterület specialistáit hívjuk konzultációra vagy konkrét beavatkozás elvégzésére.

Alapvető fontosságúnak tartjuk, azt a szemléletet, hogy szakmai és tárgyi felkészültségünkhöz mérten, a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon és legkíméletesebben nyújtsuk a beteg állat számára a legmegfelelőbb szolgáltatást, és kielégítően tájékoztassunk minden állattulajdonost a beteg állat gyógykezelésének illetve további vizsgálatainak a lehetőségéről.

Ez azért nagyon fontos, mert mára nagyon sokféle diagnosztikai és terápiás lehetőséggel rendelkezünk, melyet az állattartók többsége nem ismer, vagy nem jól ismer. Jelenleg egy daganatos beteg állat ellátása nem kizárólag műtétet vagy sajnálatos módon euthanasiát jelent. A tulajdonos lehetőségeit és hozzáállását figyelembe véve lehetőség van akár kemoterápiára, egyre magasabb színvonalú műtéti ellátásra, és egyéb alternatív kezelésre is. Ma már bizonyos ortopédiai betegségeknél sem csak a fájdalomcsillapítók kombinálása az állatorvos fő feladata, hanem tájékoztatni a tulajdonost minden diagnosztikai és kezelési lehetőségről, legyen az gerincfestés, MR vizsgálat vagy fizioterápia.

Két dolgot fontos hangsúlyozni:

Az egyre magasabb színvonalú diagnosztikai lehetőségek elterjedésével nem szabad, hogy háttérbe szoruljon az alapos fizikális vizsgálat.

Csak indokolt esetben javasoljuk a fenti vizsgálatokat, mert felesleges stresszt jelent az állatnak illetve anyagilag megterhelő lehet az állattartó számára. Nem helyettesít tehát egy alapos neurológiai vizsgálatot egy MR vizsgálat, vagy nem maradhat ki a hasüreg alapos áttapintása azzal, hogy “úgyis elvégezzük a hasi ultrahangot”.